Hoeveel is mijn huis waard? Krijg ik dat er wel voor? Wordt het snel verkocht? Wat zijn eigenlijk mijn rechten en plichten als verkoper? Er komt veel kijken bij de verkoop van een woning. De gediplomeerde makelaars van Spindler zijn al jaren actief in jouw buurt. Wij weten precies wat je huis moet kosten. Wij kennen de marktwaarde en zorgen voor een optimale opbrengst. Hoe? Kijk even mee naar ons stappenplan.

Stappenplan:

#1 BESPREKEN WENSEN EN WONING OPNAME

Bespreken van je wensen
Een goede dienstverlening begint voor ons met een goed gesprek. Waarom wil je verkopen? Wat zijn je plannen? Welke dienstverlening past goed bij je? Wij luisteren goed. Zo weten we vooraf precies wat we van elkaar verwachten en weet jij wat het gaat kosten.

Opnemen van de woning
Het onderhoud, de locatie, de ruimte, de trends in de woningmarkt, de doelgroep, de voorzieningen, het energielabel: er zijn zoveel factoren bepalend voor de waarde van je huis. Reken op onze ervaring en (bouwtechnische) kennis bij het opnemen van je woning. Is er nader onderzoek nodig - bijvoorbeeld naar asbest, vocht of fundering - dan schakelen we betrouwbare specialisten in.

Vaststellen van de vraagprijs
Aan hand van onze verzamelde gegevens en jouw wensen bepalen we samen de vraagprijs die leidt tot de meeste optimale verkoop.#2 VERKOOPSTRATEGIE

Bepalen verkoopstrategie
Wil je snel zekerheid of heb je tijd om te wachten? Doen we het rustig aan met de promotie of zetten we echt álle kanalen in? Samen bepalen we jouw ideale verkoopstrategie.

Professionele fotografie
Een beeld zegt meer dan…nou ja, je kent de uitdrukking. De foto’s van je woning zijn het eerste waarmee de mogelijke kopers in aanraking komen. Een goede, professionele hoofdfoto bepaalt hoeveel mensen doorklikken op je woning. Daarom werken we samen met zorgvuldig geselecteerde specialisten in woningpromotie. Zij zorgen er op een natuurlijke manier voor dat elke ruimte optimaal tot zijn recht komt. Mooie platen dus, maar wél met een heel realistische uitstraling.

Online en offline promotie
Wie een huis zoekt kijkt eerst en vooral op het internet. Logisch dus, dat we ons daar de afgelopen jaren verregaand in hebben gespecialiseerd. Wij zorgen dat jouw woning opvalt. Op Funda, op Facebook, op Instagram, offline via de krant en flyers en als je wilt zelfs op Google. We hebben inzicht in de benodigde big data en veel ervaring met doelgroeponderzoek. Maar ook offline mag je op onze expertise rekenen: we weten waar en wanneer we moeten adverteren voor optimaal rendement.#3 BEZICHTIGINGEN EN VERKOPEN

Begeleiden van alle bezichtigingen
Het gevoel wat je krijgt als je een woning binnenstapt is enorm bepalend voor je besluit. Daarom zorgen we altijd voor een ontspannen, prettige ontvangst van de kijkers in je woning. Maar het gaat natuurlijk om veel meer. We lichten de mooie kanten van de woning uit en zijn tegelijkertijd eerlijk over eventuele minpunten. Daardoor krijgen de potentiële kopers een heel realistisch beeld van de woning.

Met onze bouwtechnische kennis kunnen we direct aangeven of er verbouwingen mogelijk zijn en omdat we de buurt kennen wijzen we ook de weg naar gewenste voorzieningen. We zijn op de hoogte van de bestemmingsplannen of de werkwijze van de VvE. Natuurlijk zijn onze kennis en onze warme aandacht niet de doorslaggevende factor in het aankoopbesluit. Maar het helpt wél mee.

Professioneel onderhandelen
Het is zover: er is een bieder of misschien wel meerdere. Hoe zorg je ervoor dat er een prettige prijs uit voortkomt? Je kunt de onderhandelingen met een gerust hart aan ons overlaten. We weten wanneer we wel of niet een stap moeten zetten. En hoe groot of klein die stap kan zijn. We houden je daarbij voortdurend op de hoogte, zodat je weet waar je aan toe bent.

Opstellen en bespreken koopovereenkomst
Gelukt! Je woning is verkocht. Rest nu nog het officieel maken van de verkoop. Vanzelfsprekend beschikken we over alle benodigde juridische kennis op het gebied van de makelaardij. We stellen de koopovereenkomst op en zorgen voor een secure weergave en bewaking van de afspraken.#4 INSPECTIE & OPLEVERING

Inspectie van de woning
Op de dag van de daadwerkelijke overdracht staat de oplevering van je woning gepland. We lopen samen met jou en de kopers de woning nog eens goed door. Daar hoort ook een inspectie bij: is alles nog in de staat zoals afgesproken in de koopovereenkomst?

Notarieel transport
Daarna is het aan de notaris om de koop officieel te maken. Het moment zelf maken we graag een beetje feestelijk.

Nazorg
Heeft de koper nog vragen? Ben je zelf iets vergeten mee te nemen? Is er ergens onduidelijkheid over? Je kunt ook ná de verkoop van je woning bij ons terecht met je vragen.

Maak een afspraak

Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen of een bezichtiging te plannen. Zie ook onze privacyverklaring.